Nieuws‎ > ‎

Mega Toby in Zandhoven

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Studio 100 palmde donderdag 28 juni 2012 van 's morgens vroeg tot 's avonds laat de brandweerkazerne van Zandhoven  in voor opnames van de nieuwe Mega Toby-special. Ze waren op zoek naar een mooie, nostalgische kazerne, en vonden de Zandhovense brandweerkazerne met de boogramen en klok aan de muur de ideale locatie. De kazerne was vroeger nog de oude tramstatie.

De brandweer van Zandhoven verleende technische bijstand. Ze speelden zelf wel niet mee in de aflevering.

Het scenario van de nieuwe Mega Toby-special draait rond de criminele industriële zakenvrouw Katharina (actrice Marijke Hofkens, vroeger bekend als Leontien Vercammen in Thuis ), die de brandweer van het dorp uitschakelt en brand wil stichten in de hangar waar opa en zijn vrienden een oude trein restaureren. Ze krijgt voor haar snode plannen de hulp van haar architect Pepijn (acteur Aaron Wade). En wie springt er nét op tijd in de bres? Mega Toby natuurlijk!

Spijtig voor de vrouwelijk fans, had ladykiller Mega Toby het mega druk en verliet Louis Talpe de set al kort na de middag.

De kleuters van de gemeenteschool in Zandhoven, die een wandeling naar het speelbos maakten, konden hun ogen niet geloven toen ze onderweg op de hoek van de Schildebaan oog in oog stonden met hun televisiehelden zoals Commissaris Migrain en Oma Fonkel. Op voorwaarde dat ze hun snaveltjes dicht konden houden, mochten ze vanuit de schaduw de opnames volgen.

Leen Blijweert, woordvoerster van Studio 100, vermoedt dat de gloednieuwe Mega Toby-special in najaar 2012 te zien zal zijn op Ketnet

Bron GVA

Het eindresultaat van deze opnames kon voor het eerst bewonderd worden op 27/10/2012  op Ketnet.

YouTube-video